Simboluri etichete

1. Spalare manuala.

2. Spalarea este interzisa.

3. Doar spalare manuala la temperatura maxima de 30 de grade. Nu frecati, nu stoarceti.

4. Doar spalare manuala sau cu masina, la temperatura indicata pe simbol.

5. Spalare manuala sau cu masina. Nu depasiti teperatura indicata pe simbol si nu supuneti haina unui tratament mecanic puternic. Clatiti, trecand treptat la apa rece. Daca stoarceci haina in masina, programati regimul cel mai lejer de toarcere.

6. Se spala foarte delicat intr-o cantitate mare de apa, cu o prelucrare mecanica minima. Clatire rapida si scurgere usoara.

7. Se permite spalarea hainelor cu inalbitor ce contine clor. Se utilizeaza apa rece, iar produsul trebuie sa se dizolve bine in apa.

8. Nu se permite utilizarea produselor ce contin clor.

9. Se permite calcatul hainelor cu fierul de calcat.

10. Se permite de a calca la temperatura maxima de 110 grade. Aceasta regula este valabila pentru fibrele sintetice: nailon, poliester, acetat si altele. Utilizati la calcare o bucata de tesatura si nu folositi aburii.

11. Se permite calcarea la temperatura maxima de 150 de grade. Aceasta regula este valabila pentru lana si fibre din amestec de poliester si vascoza. Folositi o carpa umeda.

12. Se permite calcarea la temperatura maxima de 200 de grade. Valabil pentru in si bumbac. Puteti umezi putin hainele.

13. Doar curatare uscata.

14. Curatare chimica cu orice solvent.

15. Curatarea permisa cu hidrocarburi, etilen si monoftortrihlormetanom.

16. Curatarea permisa cu hidrocarburi si triftortrihlormetan.

17. Curatarea permisa cu hidrocarburi, clor si monoftortrihlormetanom cu adaos limitat de apa. Se mentine un control al actiunii mecanice si a temperaturii de uscare.

18. Curatare cu hidrocarburi si triftortrihlormetanom cu adaos limitat de apa. Se mentine un control al actiunii mecanice si a temperaturii de uscare.

19. Se permite spalarea si uscarea in masina de spalat.

20. Nu se permite spalarea si uscarea in masina de spalat.

21. A se usca la temperaturi calde.

22. A se usca la o temperaturi fierbinti.

23. Dupa stoarcere se permite uscarea verticala.

24. A se usca fara stoarcere.

25. A se usca pe o suprafata orizontala.