Culoarea anului 2018

Institutul Pantone a desemnat culoarea anului 2018, Ultra Violet, o nuanta inventiva, plina de imaginatie.

 
Foto: www.pantone.com

O culoarea de mov dramatica,  PANTONE 18-3838 Ultra Violet comunica originalitate, ingenuitate si o gandire vizionara care ne indreapta privirile catre viitor.

Directorul executiv, Leatrice Eiseman al Institutului Pantone  declara: “Traim intr-o perioada care cere inventivitate si imaginatie, iar PANTONE 18-3838 Ultra Violet este o nuanta care debordeaza o creativitate indigena, o nuanta de mov pe o baza de albastru, cu un potential de a ne duce constientizarea la un alt nivel. De la explorarea tehnologiilor noi, a galaxiilor indepartate la exprimarea artistica si reflexia spirituala, violetul intuitiv va lumina calea catre noi descoperiri”.

Ultra Violet, sugereaza misterele cosmosului. Cerul noptii vast si infinit este simbolul a ceea ce se poate intampla si ne inspira sa visam la o lume diferita de a noastra.

Nuantele de mov au fost, de-a lungul timpului simbolul contraculturii, miscarilor neconventionale si briliantei artistice. Staruri precum Prince, David Bowie sau Jimi Hendrix au adus nuante de violet pe scena muzicii ca o forma de exprimare a individualitatii. Aceasta culoare simbolizeaza dorinta de a experimenta incurajand oamenii sa isi largeasca orizontul creativ.

De-a lungul timpului, movul a fost corelat cu misticismul, spiritualitatea si regalitatea, culoarea fiind des asociata si cu practici de ‘meditatie prezenta‘. Cand lumina are un ton rece, de mov, in salile de meditatie, de exemplu, acest lucru energizeaza si inspira conexiune.

“Culoarea anului Pantone reprezinta mai mult decat ceea ce este in tendinte in lumea designului, ea reflecta ceea ce lumea de azi are nevoie” spunea Laurie Pressman, vicepresedinte Pantone Color Institute.