Stilul SPORT

Istoricul  tinutelor sport

Se spune ca nu haina îl face pe om dar îl reprezinta.

Stiulul sport sa format la începutul secolului al-XIX-lea atunci cand sporturile au început sa fie populare.Astfel oamenii au înpeut sa fie pasionati de golf,tennis, mersul pe bicicleta

si evident pentru practicarea acestor sporturi era nevoie de o îmbracaminte corespunzatoare, care sa asigure libertate în miscare si comfort.Imbracamintea sport a fost placuta imediat.

Tinuta sport are un stil relaxat si comod, care pemite celui ce îl poarta sa se miste fara restrictii. În cadrul stilului sport regasim un numar mare de produse precum: pantaloni sport, fuste scurte sau medii, hanorace, tricouri, colanti, caciuli, sepci, tenesi, adidasi, etc….

Cand vorbim despre haine casual sau sport ne referim la haine din materiale rezistente care se îngrijesc cu usurinta, care se sifoneaza greu.

Croiala hainelor sport trebuie sa fie lejera, functionala, sa nu restictioneze miscarile si sa nu aiba un designe formal. Hainele pot fi din fibre naturale sau fibre sintetice, iar suprafetele lor sunt mate.

Stilul sport te poate evidentia prin simplitate, îti poate accentua personalitatea, stilul de viata si preferintele. Stilul sport nu este unul vulgar si nici inestetic. Se adreseza tuturor vârstelor, fie ca mergi la scoala sau la piata, la o plimbare sau o partida de tennis , acest stilt te v-a avantaja si te v-a pune în valuare. Prin combinatia vestimentara a acestui stil poti da dovada de naturalete, carisma, bun gust, dar în acelasi timp poti fi shic si cochet.