De ce trebuie sa porti casca de protectie a capului

La ce folosește?

Casca de protecție a capului este proiectata astfel încât să vă protejeze în cazul în care există riscul să fiți lovit de obiecte în cădere și/sau să vă loviți capul de un obiect fix (de exemplu, atunci când există spatii de joasa inaltime).

Câte tipuri sunt disponibile?

Sunt disponibile două tipuri de echipamente de protecție a capului:

  1. Căști de protecție — care respecta standardele naționale sau normele europene echivalente și sunt marcate ca atare în interiorul carcasei. Acestea vor reduce impactul unei lovituri prin distrugerea parțială sau deteriorarea carcasei, precum și a căptușelii interioare. Dacă este necesar, acestea pot fi echipate si cu apărătoare pentru urechi și/sau ecran facial;
  2. Căști de protecție de tip ușor — sunt ca un scut de plastic proiectat să încapă în interiorul șepcilor universale de baseball. Acestea sunt mai confortabile la purtat decât căștile de protecție, dar sunt proiectate pentru loviturile cu impact redus. Acestea nu oferă același nivel de protecție precum căștile de protecție și nu trebuie purtate în locul acestora în zonele care necesită purtarea de căști de protecție dure.
  3. Limitele castilor de protectie

    Căștile de protecție au menirea să protejeze exclusiv capul împotriva loviturilor și a obiectelor în cădere. Nu trebuie să pierdeți din vedere faptul că, în cazul în care obiectele sunt foarte grele sau dacă acestea cad de la o înălțime considerabilă, gâtul sau coloana vertebrală pot fi afectate.
    Orice cască care face obiectul unui impact puternic trebuie înlocuită, chiar dacă nu există semne vizibile de deteriorare.
    Atenție!: Echipamentele de protecție din plastic a capului au o durată limitată de utilizare. Dacă sunt folosite, acestea au o durată de viață de până la doi ani. Căștile neutilizate pot fi depozitate în cutiile de carton originale într-un loc răcoros și întunecat, însă expiră după cinci ani. Data fabricației este marcată în interiorul căștii. De asemenea, echipamentele de protecție a capului ar trebui înlocuite în urma unei lovituri sau ciocniri.
  4. Atenție: Strângeți curelușa sub bărbie. În caz contrar, puteți pierde casca în cel mai nepotrivit moment. De asemenea, verificați dacă cadrul interior este ajustat astfel încât să se potrivească formei capului. În cazul în care cadrul este prea mare sau prea mic, contactați furnizorul pentru a obține o altă cască.