Cine este inventatorul benzilor reflectorizante

V-ati intrebat vreodata cine a inventat benzile reflectorizante?

Societatea 3M a inventat si reinventat, a extins si a creat noi platforme tehnologice si a dezvoltat produse inovatoare atat pentru piete noi, cat si pentru cele in extindere. Compania a facut din inovatie, inca de la inceput ei, un motor care sustine profitabilitatea continua a afacerilor sale. Compania are obiectiv

atingerea a 30% din cifra de afaceri a fiecarui an numai cu produse noi

Infiintata in anul 1902, in statul american Minnesota, este recunoscuta ca fiind inventatorul benzilor adezive, hartiei abrazive, foliilor reflectorizante cu microsfere de sticla incapsulate, benzilor abrazive de microfinisare, notitelor adezive repozitionabile si multe altele. Compania americana detine un portofoliul de peste 50.000 de produse. Aceasta companie a facut din inovatie, inca de la inceputurile sale, un motor care sustine profitabilitatea continua a afacerilor sale. Idei noi, inspirate din discutii cu clientii sau intre colegi au fost transformate in produse comerciale, industriale, de consum sau de uz medical, vandute in 200 de tari din intreaga lume. Ca o parte a strategiei sale de inovatie permanenta, 3M permite cercetatorilor sai sa foloseasca 15% din timpul in care lucreaza pentru companie pentru a dezvolta o idee personala, care ar putea, dealtfel, avea sanse minime sa fie realizata.
Cand s-a pus problema alegeri unui nume pentru compania lor, cei cinci asociati s-au gandit la ‘The Minnesota Mining and Manufacturing Company’ care parea solutia ideala. Insa numele lung suna mai degraba robotizat si plicticos. Atunci asociatii s-au gandit la un nume scurt, pe care consumatorii sa-l retina usor. Asa s-a nascut 3M – care astazi este asociat cu usurinta cu faimoasele post-it-uri. Abrevierile si acronimele reprezinta solutia perfecta pentru numele lungi si provocatoare, sustin astazi oamenii de afaceri.