De ce sa trebuie sa porti o salopeta

Cand vorbim de protectia angajatilor nu este deloc de glumit si de aceea  Echipamentul Individual de Protectie – este necesar pentru buna desfasurare a activitatii. Angajatorul este cel care trebuie sa se ocupe de procurarea echipamentului potrivit pentru fiecare angajat. Casti de protectie, manusi,

pantaloni protectie, cizme sau masti respiratorii, de toate este nevoie in functie de domeniul in care-si desfasoara activitatea angajatul.

Salopeta de protectie sau imbracamintea de protectie trebuie furnizate tuturor lucratorilor in cazul in care:

  • Lucreaza in zone umede;
  • Isi desfasoara activitatea in zone unde exista pericol de explozie;
  • Contaminarea cu diverse substante este ridicata;
  • Lucreaza cu materiale deosebit de toxice;
  • Lucreaza in caldura sau frig;
  • Se expun radiatiilor sau flacarilor.

Este indicat sa porti salopeta de protectie deoarece, aceasta iti ofera, in primul rand, protectie in campul muncii. Esti protejat de frig, de cald, de radiatii, de umiditate sau de diverse substante toxice. Salopeta de protectie este creata special pentru a te proteja, dar si pentru a impiedica pericolele care se pot produce in campul muncii.

Tipurile de salopete sunt: salopetele clasice, salopetele cu rol de averizare, (pentru lucrarile efectuate la drumurile publice sau de catre muncitorii in constructii) si salopetele de protectie pentru sezonul rece, acestea fiind adaptate conditiilor climaterice.

Angajatorul este obligat sa-l instruieasca pe angajat cu privire la utilizarea corecta a salopetei de protectie, la depozitarea acesteia, dar si la verificarea gradului de protectie.