Tipuri de tesaturi comercializate de haine-echipamente.ro

ŢESĂTURI

MODELE TRICOTATE CU DOUĂ URZELI

 • Pique
     Țesătură deasă din bumbac, mătase sau fibre sintetice, făcută cu două urzeli diferite, dintre care cea de la suprafață formează un desen (geometric) în relief. Legarea cu două urzeli este completată cu un fir de bază care asigură menţinerea dimensiunilor.  Produsele sunt ideale pentru imprimare şi broderie. Ţesăturile sunt fabricate cu gramaje diferite (170 – 220 g/m2).
  Exemplu: Pique Polo 200, Tricoul polo Cotton Heavy

STOFE

Stofa este un material format din două sau mai multe fire întreţesute perpendicular. Modele uzuale sunt: pânză, twill, satin.

 • Pânza

  Ţesăturile de pânză sunt rezistente. Ele nu creează un model, sunt netede și potrivite pentru imprimare și broderie. Când firele sunt consolidate, noul material poată denumirea de Oxford. Produsele sunt fabricate din bumbac de calitate, poliester sau poliamida. Exemplu: pălării, sacoşe, cămăşi

 • Twill
  Twill-ul este o stofă caracterizată prin  țesătura în diagonală, înspicată.  Ţesătura de twill este mai lejeră, călduroasă, moale şi mai elastică decât pânza, ideală pentru imprimare şi broderie.
  Produsele sunt fabricate din bumbac de calitate, neted sau pieptănat, sau în amestec cu poliester
  Exemplu: şepci, pălării, cozoroace

 • Frotir

  Ţesătură specială cu bucle, din bumbac de calitate (350 – 450 g/m2), foarte moale la atingere, şi foarte absorbant datorită buclelor pe de ambele părţi.
  Exemplu: prosoape, halat de baie

MATERIALE TRICOTATE NETEDE

 • Single Jersey

     Material moale caracterizat prin coloane dendritice la exterior şi arce pe partea interioară. Ţesătura se întinte uşor şi este moale la atingere. Firele utilizate au o influenţă majoră în calitatea materialului finit. Produsele Adler sunt fabricate din fire calitative cu structură inelară. Materialul este ideal pentru imprimare şi broderie. Produsele sunt fabricate în diferite gramaje (145 – 200 g/m2).
  Exemplu: Tricoul Classic 160, V-neck 160, Heavy 200, Heavy V-neck 200, Colormix 200, Unisex Long Sleeve 180

TRICOTAJE SJ CU MODEL

 • Umplutură
      Ţesătură care se întinde uşor, cu coloane dendritice pe partea din faţă şi arce pe partea din spate. Ţesătura este completată cu un fir de umplutură care este întrepătruns în urzeala din interior. Firul de umplutură creşte proprietatea de absorbţie şi rezistenţa materialului. Aceste tipuri de ţesături cu fir de umplutură se piaptănă pe zona interioară pentru a creşte izolarea termică. Ideal pentru inprimare şi broderie. Produsele  sunt fabricate cu gramaje diferite (280 – 320 g/m2).
  Exemplu: Hanorac de dama Viva

 • Fleece 

  Ţesătură flexibilă caracterizată prin suprafaţa foarte moale obţinută prin procesul de pieptănare, are proprietăţi de izolare fiind un material călduros. Are capacitatea de respirabilitate, şi împiedică trecerea vântului. Produsele sunt ideale pentru broderie. Materialul este fabricat cu diferite gramaje  (280 – 360 g/m2).
  Exemplu: 518 Vesta Next, 501 Jacheta de bărbaţi Fleece Jacket 280

ŢESĂTURI TRICOTATE NETEDE

 • Interlok

      Ţesătura Interlok este fabricată din două urzeli 1:1, care sunt dispuse una opusă celeilalte. Este catacterizată prin o flexibilitate mai mare şi de asemenea este mai densă.  Deoarece materialul este dens, este şi moale la atingere, şi de asemenea ideal pentru imprimare şi broderie. Acest material combină în mod eficient comfortul, calitatea şi utilizările tehnice. Produsele sunt fabricate în greutatea de 150g/m2
  Exemple: Tricoul Fantasy